Ümmet Vakfı kuruluşunun üçünü yılında Kudüs'te yaptığı projelerden Kudüslülerin yüzde onunun faydalandığını tespit etmiştir.

Ümmetin içinde bulunduğu bu zor günlerde vakfımız, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya hizmete devam etmektedir.

Vakfımız, İslam âleminin temel meselesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik çalışmaları ile meselenin gündemde tutulması için hizmet ve ışık kaynağı olmuştur.

Geçen üç yıl içinde dünyanın değişik ülkelerinden sağlanan katkılarla ve tecrübeli ekibinin gayretleriyle yatırım ve verim dolu bir dönem geçirilmiştir. Vakfımız kadrosunu güçlendirerek hedeflerinin gerçekleştirilmesi yolunda çalışmalarına devam etmektedir.

Ümmet Vakfı İstanbul'daki dokuz ayrı yatırım projesinden elde ettiği gelirlerle Kudüs'te değişik alanlarda hizmetler sunmaktadır; Mescid-i Aksa’nın bakımı, eğitim, ekonomi, sosyal ve sağlık alanları bu hizmetlerin başında gelmektedir.

Ümmet Vakfı, 21 Kasım 2013’te Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya hizmet etmek amacıyla kurulmuş, Kudüs'teki projelerin devamlılığını sağlamak amacıyla değişik yatırımlar yapan bağımsız bir Türk vakfıdır.