Ümmet Vakfı Kudüs İstişare Toplantısı İstanbul’daki genel merkezde yapıldı. Ümmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Nizar Demirci, “Ümmet Vakfı olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa için çalışan vakıflar ve kuruluşları davet ettik. Bu yıl inşallah Kudüs için çok önemli adımlar atacağız” dedi.

Ümmet Vakfı’nın organize ettiği toplantısına, uluslararası 25 vakfında katıldı. Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan Kudüs Konferansı öncesinde bir araya gelen vakıflar, projelerini gündeme getirdi. Vakıflar, Kudüs konusunda iş birliği yapma kararı aldı.

Toplantıda konuşan Malezya İslam Enstitüsü Başkanı Dr. Sami Al Salahat, Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşecek toplantıya da katılacağız” diyerek derneklerinin amaçlarından bahsetti. “İlk amacımız Kudüs’te bulunan dernekleri desteklemektir. İkinci amacımız tüm çalışma yapan derneklere destek vermektir” diyen Dr. Sami, “Derdimiz, Kudüs’te faydalı olmak. Bu yüzden 50’ye yakın vakıf bir araya gelecek ve çalışmalar yapacak” dedi.