Kudüs’te Hayat

Icon Heading

İçinde bulunduğumuz durumdan daha iyi bir geleceğe

Kudüs şehri sakinleri iş, sağlık ve eğitim gibi temel insani haklarından mahrum bırakıldıkları bir yaşantıya boyun eğiyorlar. Kudüs’te fakirlik oranı %80’e varmaktadır. Bu zorluklar, Kudüslülerin en temel insani haklardan bile yararlanamayarak yaşamlarına zor şartlar altında devam etmelerine yol açmaktadır. Kudüs halkının karşısına çıkan en büyük sorunlar; ağır vergiler, sağlık ve eğitim kurumlarına destek verilmemesi, fakirlik, işsizlik ve halkın şehri terk etmeleri için uygulanan zorbalıklardır. Aynı zamanda müslüman kimliğinin yok edilme çabası, kültürel yozlaşma ve toplumun değerlerinin izale edilmesi de Kudüs halkının karşı karşıya olduğu önemli sorunlardandır. Kudüs’te hala 40.000’den fazla konut ihtiyacı vardır. Üstelik sadece bina ruhsatı almak bile 15-30 bin Şikel yani 8 bin dolar civarındayken, Kudüs halkının aşması gereken zorluklar yeniden karşımıza çıkmaktadır. Bizler Ümmet Vakfı olarak bu zorlukları aşmaya ve Kudüs’e destek olmaya çalışıyoruz… ve sizleri de yanımızda görmek istiyoruz.

PROJELERİMİZ

• hepsi
  • egitim hizmetlerimiz
  • mescidi aksanin planlari
  • sosyal hizmetlerimiz

₺0/₺300.005

Güzel Okulum

₺0/₺221.200

Okulum ile Gelişiyorum

₺0/₺73.900

Kudüs’ün Gözleri Projesi

$77/$321.000

Yetim Çocuklara Destek Projesi

₺0/₺84.000

Kudüs Gezileri Projesi

Biz Kimiz

Kudüslüler iyi hissedene kadar

Ümmet Vakfı, yardım çalışmalarıyla Kudüs halkına ve Mescid-i Aksa’ya destekte bulunmayı amaçlayan, 2013/87-5735 sayılı karar ile kurulmuş bir yardım kuruluşudur. Ümmet Vakfı, Kudüs’te gerçekleştirilen vakıf projelerinin istikrarı için; çeşitli yatırımlar yoluyla mali kaynaklarını geliştirmeyi ve bu doğrulta çaba sarf etmeyi amaçlamaktadır. Böylece Ümmet Vakfı, omuzunda Kudüs halkının şanlı direnişinin gerektirdiği ağır bir sorumluluk taşımaktadır.

Vizyonumuz:

Kudüs şehrini ve Mübarek Mescid-i Aksa’yı  kararlı bir şekilde savunmak ve direnişe destek olmak için, projelerin finanse edilmesinde öncü bir vakıf olmak.

Misyonumuz:

Ümmet Vakfı, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yürütülen çalışmalara kaynak sağlayabilmek, bağışçıların güvenini kazanmak ve seçkin bir vakıf olmak amacıyla yatırımlarını değerlendirmeye çalışmaktadır.

Faydalanan Kişi Sayısı

Desteklerinizin Sonuçları