Neden Kudüs?

Empati Gücüne İnanıyoruz

Muhteşem kültürel mirasa, tarihi öneme ve kutsal mekanlara ev sahipliği yapan; halkının % 80’inden fazlası yoksulluk sınırının altında yaşayan % 84’ü çocuk olan herkesin desteğine ihtiyacı olan bir şehir.
Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin % 62’si aşırı kalabalık bir ortamda yaşıyor. Filistinli ailelerin yaklaşık % 20’si kalabalık evlerde yaşıyor (bir odada 3 veya daha fazla kişi).
Çalışan otel sayısı 2009 ve 2016 arasında % 41 azaldı.

PROJELERİMİZ

• All
  • projeleri

Mescid-i Aksa’da iftar

Mescid-i Aksa ya gelen ziyaretçi ve oruçlulara iftar sofralarının...

Çocuklar İçin Bayram Hediyesi

Mescid-i Aksa da bayram namazı sonrası çocuklara hediye ve oyuncak...

Mescid-i Aksa’da iftar

Mescid-i Aksa ya gelen ziyaretçi ve oruçlulara iftar sofralarının...

Ümmet Vakfı

Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya Hizmet

Ümmet Vakfı, merkezi Türkiye’nin İstanbul ilinde bulunan bağımsız bir kalkınma kuruluşudur. Mübarek Mescid-i Aksa ve Kudüs-ü Şerif’e hizmetle ilgili projeleri uygulamak amacıyla Türkiye’de resmi mercilerden alınan izinle 21/11/2013 yılında kurulmuştur. Vakfımız, Kudüs’te uyguladığı projelerin giderlerini karşılamak, bu projelere sürekli ve kalıcı finansal destek sağlamak için turizm ve emlak gibi hizmet sektörlerinde yatırım fırsatları bularak gelirlerini artırma amacı taşımakta ve bu yönde sıkı çalışmalar yapmaktadır

Vakfın Vizyonu

Mübarek Mescid-i Aksa ve Kudüs şehrini kararlı bir şekilde korumak ve direnişine destek olmak için, yürütülen projelerin finanse edilmesinde seçkin bir vakıf olmak.

Vakfın Misyonu

Ümmetin hafızasında Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını canlı tutmak amacıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa çalışmalarına devamlı kaynak sağlamak ve bağışçıların güvenini kazanmak için çaba sarf etmek.

BAŞARDIKLARIMIZ

Desteklerinizin Sonuçları