Son güncellenen Nov 22, 2017

Vakfın projeleri

Ümmet Vakfı, Mübarek Mescid-i Aksa ve Kudüs’e hizmet amacıyla çalışmalar yürütmekte; bu toprakların Müslümanlığını ve Mübarek Mescid-i Aksa’nın kutsallığını muhafaza edecek, buradaki kutsal değerleri sağlam bir şekilde koruyacak plan, proje ve programlar geliştirerek çaba harcamaktadır.

Eğitim Hizmetlerimiz

Eğitim sektörü, İsrailin yahudileştirme operasyonunun ilk hedeflerinden biri sayılır. Bu hedefle Kudüsün kimliğini ve Kudüse aidiyet zihniyetini yeniden oluşturmak için bir takım çalışmalar yaparak Filistinlileri özbenliklerinden uzaklaştırıp işgali kabul ettirmek ve işgale adaptasyonu sağlamaya çalışmaktadır. Eğitim sektörünü ele geçirme operasyonu işgalci Kudüs Belediyesi'nin özel okullara sunduğu bir takım “teşvikler” ile başladı. Bu yıllık teşvikler Yahudi tarihini mufredatta okutma karşılığı verilmektedir. Böylece işgalci eğitim, sektörün %60 ‘ını kontrol altına aldı. Bu alandaki projelerimiz, Kudüsteki okulları ve eğitim kurumlarını desteklemek ve başka herhangi ‘şartlı’ bir destek almayı kabul etmemelerini amaçlamaktadır.

Ekonomik Hizmetlerimiz

Kudüs şehri işgalci İsrailin ekonomik sirkülasyonunun içinde yer almaktadır. Bu da şehirde yaşam maliyetini yükseltmeye yol açtı. Kudüsün yaşam seviyesi Batı Şeria’nın yaşam seviyesinden daha ziyade İsrail'de olan yaşam maliyeti seviyesine yaklaştı. Ayrıca İşgalcinin uyguladığı yüksek vergi kuralları ile birlikte Kusüdün doğusunda yoksulluk oranı %80’e ulaştı bu oran çocuklarda ise %85 ulaştı.

Mescidi Aksa’nın planları

Mescid-I Aksa bugün olağanüstü bir yahudileştirme çalışmasıyla karşı karşıyadır. Gerek baskınlar ve bölme planları açısından, gerekse hafriyat ve yahudileştirme binaları açısından olsun, bu çalışmaların hedefi Mescid-I Aksa’nın kimliğini değiştirmek olup yahudi bir kimlik boyamasıyla Yahudi Tapınak’ın inşasına bir temel amaçlamaktadır. Bu alanda en önemli projelerimizden: Yenileme, Mescid-I Aksa’nın imarı, ilim platformları ve iftarlardır.

Sosyal Hizmetlerimiz

Kudüs toplumu, diğer toplumlar gibi çağdaş batı dünyasının etkilerinin altında kaldı. Hacca ve Kudüsün ziyaretine gelen yabancı turislerden etkilendi. Ayrıca İngiliz mandasından bu yana siyasi, şiddet, siyonistlerle çatışmalar ve gerginliklerden etkilendi ve özellikle işgalci İsrail'in uyguladığı psikilojik savaşla Kudüs toplumunun temelleri sarsıntıya uğradı. Kudüs'ün batısında 1948 savaşından sonra bir arada yaşayacakları sığınacakları bir yerin veya evin olmayışından aileler parçalanıp göç ederken, Kudüsün doğusunda ise, göç, sığınma, ve akım neticesinde izdiham, sıkışıklık ve yerleşim fazlası oluştu.

Sağlık Hizmetlerimiz

Sağlık sektörü, diğerleri gibi işgalcinin kontrol atlına almayı hedeflediği söktörlerden biri. 1996’dan beri Kudüs halkına “İsrail devlet sigortası” şartı koşuldu, ve İsrail sigorta fonu getirildi. Bu şartlar bir yandan ağır aylık sigorta prim ödemelerini ortaya zorunlu hale getirirken diğer yandan şehirdeki özel hastaneleri mali krize sürükledi.

Birlikte Kudüs halkın yüzlerini güldürelim

Şimdi Bağış