₺2.077 /₺73.600

Bağış yap
ummet vakfi, gelecegimi insa ediyorum
geleceğimi insa ediyorum

Projenin Gerekçeleri

Ümmet Vakfı olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya hizmet etmek, bizim en önemli çalışma alanımızdır. Vakıf olarak bu hizmetlerin en uygun ve profesyonelce gerçekleştirilmesi için; Kudüs Halkının ihtiyaçları esas alınmış, gelecekte atılacak adımlar, yapılan araştırmalar ışığında belirlenmiştir. Bu araştırmalar sonucunda, Kudüs halkının öncelikleri, Kudüs’teki ortak Kurumlar ile gerçekleştirdiğimiz projeler yoluyla giderilmeye çalışılmıştır.

Proje Hakkında

Fakirlik insanoğlunun yaratılışından beri insanlık için bir düşmandır. Kudüs şehrinde ise bir zanaat edinmek aradan geçen yüzyıllar sonra zorlaşmış durumdadır. Bu yüzden proje, gelecekte bir meslek edinmek ve öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesini sağlamak maksadıyla Eski belde, Aziziye , Ebu Dis, Shu’afat ve Sur Bahir bölgelerinde gerçekleştirilecek pilot projedir. Geçmiş nesiller, ellerini açıp insanlardan dilenmek yerine kendi el emekleri ve zanaatleriyle geçimlerini sağlarlardı. Bu yüzden tek yolun seçkin bir meslek veya zanaattan geçtiğini çok iyi biliyorlardı. Eski bir Çin atasözünde de denildiği gibi: “Bana balık verme, bana balık tutmayı öğret.”

Projenin Nitelikleri

Proje ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrencilere yapılacak bir dizi ders ve seminerden ibarettir. Bu seminerler, öğrencinin yetenek ve istekleri doğrultusunda doğru meslek seçimi konusu doğrultusunda yapılacaktır. Seminerler kiralık salonlarda gerçekleştirilecektir. Seminerler sınıf düzeniyle okul tatil günleri olan cuma ve cumartesi günleri yapılacaktır. Dersler, öğrencinin gelecekte yapmak istediği mesleği iyi tanıyıp sevebilmesi için teorik ve pratik programlardan oluşmaktadır.

Projenin Hedefleri

1. Yaklaşık 300 Kudüslü genç için seramik, mozaik, kil, resim  ve fotoğraf sanatları gibi başlıca meslekleri tanıtıp gençlerin yeteneklerinin keşfedilmesi
  2. Seminerlere katılan öğrencilerin yeteneklerini geliştirme noktasında teşvik edilmesi
  3. Gençlere maddi ve manevi yönden destek olmak maksadıyla gençlerin yeni meslekler ve girişimler ile tanıştırılması